Wednesday, December 2, 2009

Hari Raya Aidiladha

Tahun ni 1st time balik raya haji kat kelantan semenjak kawin..hubby bleh amik cuti panjang tahun ini sebab student dia sedang bercuti. lagi pun tahun ni kami berhajat nk wat ibadah korban..me n my hubby. hihi..hubby paling happy la kan.. perjalanan amik masa yg panjang..huhu..14 jam..lagi teruk dari balik raya puasa.

suasana yg sempat dirakam..


ni la lembu yang nak dikorbankan. aku, hubby amik 2 bahagian. 5 bahagian lg org lain. korban lepas solat raya..


pasir pantai tak dapat main. main pasir depan rumah pun jadi ler.pasir yg ditambah/beli.kalo tak, berlumpur je sebab baru lepas banjir.


jalan-jalan kat jeti petang raya.


ada rupa ibu anak 4 daa..


pagi sebelum balik ke KL air naik semula gara2 hujan tak berenti 2 hari. ayah kata ni baru air hujan je..kalo air sungai lain kaler nyer.. sempat la kami main banjir..hihi..





video

Tuesday, December 1, 2009

Jalan-Jalan ke Zoo Melaka

Hubby ada program kemasyarakatan anjuran student part-time dia..pe lagi..nk ikutt...!! hihi..

Jalan-jalan, mkn angin bawak ank2..Nadhirah je la yg happy..'mama, kita nk pegi tengok minatang natang ek.."hihi...faris xtau menda lagi..

Ni la programnyer.. Program Kembara Sehari Bersama Asnaf Ke Zoo Melaka.. anjuran pelajar PACE UUM


Nadhirah rasa pelik nape kuda ni kecik je..tu yg sibuk nk tgk smpai nk amik gmbr pun tak nak toleh..






nadhirah : "mama, naper badak tu baring jer...dia tak boleh jalan dah ke..?."
mama : "badak tu tidur lagi la kaklong.."
nadhirah : "ooo.."





eee...sungguh menakutkan..besar sungguh.. ingatkan patung rupa-rupanya betul2 larr..







rehat sebentar..faris dah tido..kaklong dh penat jalan2..bebudak asnaf dan penganjur program belum smpi lagi time ni..kitorg dh separuh zoo dh round..






ni time makan..makanan tengahari tu nasi ayam, air mineral dan buah epal. tgk faris beriya2 nak mkn epal..







"ayah..ada ikan lah.."
pe la nadhirah ni..selalu xfokus bila nak amik gambar.








..faris..hubby..n nadhirah..











yeeehaaa...tunggang kura-kura... risau gak kalo la patah tengkuk kura-kura tu..huu..dah kira kes vendalisme